RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Widerøe skjerper sikkerheten

Sist oppdatert:
Flyselskapet Widerøe skjerper rutinene for flyging på Hammerfest Lufthavn etter buklandingen på søndag.

Widerøe innfører nå nye vindbegrensninger på Hammerfest lufthavn.

Samtidig investerer selskapet i nytt vindvarslingsutstyr for utprøving der. Det bestemte selskapets flygesjef Bjørn Sælensminde i dag, opplyser selskapet i en pressemelding.

Bakgrunnen for strakstiltakene er at et Widerøe-fly søndag ettermiddag buklandet på Hammerfest Lufthavn. To passasjerer fikk bruddskader av landingen.

Etter at strakstiltakene ble iverksatt ga Luftfartstilsynet mandag også midlertidig tillatelse til flytrafikk på Hammerfest lufthavn.

Sjerper vindkravene
- Dette gjør vi for å redusere risikoen for fremtidige hendelser. Det vil komme til å få konsekvenser for regulariteten at vi nå ytterligere skjerper kravet til vindforholdene ved landing. Widerøe beklager naturligvis de følger dette kan få for regulariteten og de problemer det eventuelt vil medføre for passasjerene. Samtidig vil et ansvarlig flyselskap alltid måtte prioritere sikkerhetsvurderinger framfor regularitet og andre kommersielle hensyn, sier Sælensminde.

Universitetet i Trondheim har utviklet et helt nytt vindvarslingssystem, som Widerøe nå tar initiativet til å få fremskyndet installasjonen av på Hammerfest lufthavn.

Spesialtrente piloter
- Det er godt kjent at flygninger på kortbanenettet er krevende, ut fra de værharde forhold vi opererer under. Derfor har vi spesialtrenede piloter til å fly her, og vi trener dem langt mer enn det som er myndighetskravet, sier Sælensminde.

Han peker samtidig på at Hammerfest er den kortbaneflyplass som har den travleste trafikken, med opptil 10 daglige avganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere