Widerøe beroliger jegerne

Widerøe mener de skal kunne heve forbudet mot å ta med våpen om bord på flyvningene tidsnok til rypejakta 10. september.

22.06.05 12:57

For øyeblikket kan man ikke ta med våpen og ammunisjon på selskapets flighter, selv om dette er pakket forskriftsmessig.

Årsaken er endrede forskrifter i kjølvannet av 11. september-angrepet 2001. Flyselskapet som blant annet betjener de mindre lokalflyplassene i landet, har tradisjonelt mange jegere som kunder i høstmånedene.

Optimist
Sikkerhetssjef John McKenzie tror at man også i år kan ta med jegere og skyttere til høstjakta.

- Jeg er meget optimistisk til at vi da våre fly til å kunne ta i mot til høstjakten. Vi har en del tekniske inngrep å gjøre, slik at flyene kan framstå i henhold til norsk lov.

- Det er ikke spesielt kompliserte saker å gjøre, men på grunn av antallet fly som skal modifiseres, så tar dette tid, sier McKenzie til TV 2 Nettavisen.

Bør være i orden
Norges Jeger og Fiskerforbund er glad for at dette vil bli gjort tidsnok til jakta tar til.

- Det gleder oss at Widerøe prøver å berolige jegerne ved å få dette i orden i tide. Det bør det være også. Hvis ikke så lager man store vanskeligheter for alle de som har basert seg på transport fra selskapets side. Flyselskapet har som motto å bringe kundene opplevelser, og jakt og friluftsliv er kulturbærere i så måte, sier Farstad til TV 2 Nettavisen.

I Widerøes reglement – som foreløpig er satt ut av funksjon - heter det blant annet:
«Våpen skal kun aksepteres som innsjekket bagasje (ikke håndbagasje) og må bare transporteres i flyets lasterom.

Våpen skal være uladd. Sluttstykket skal være fjernet og forsvarlig pakket. Skytevåpen eller andre våpen tillates ikke medtatt i passasjerkabinen.»

Verken Norwegian eller SAS har forbud mot å ha med forskriftsmessig pakket og sendt våpen på reiser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.