*Nettavisen* Nyheter.

Wiik glad for 21 års fengsel

Foto: (Arkivfoto)

Giftdrapsmannen Terje Wiik (56) fikk viljen sin og er dømt til 21 års fengsel for drapet på Inger Lise Bakken i 1999.

10.11.04 16:09

- Vi er veldig godt fornøyd med dommen. Dette medfører en raskere adgang til permisjon for Wiik og at han nå blir ført tilbake til ordinær soning, sier Wiiks forsvarer, John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

Dommen er i tråd med Wiiks ønske: Giftdrapsmannen ba nemlig om 21 års fengsel da ankesaken mot ham startet i lagmannsretten.

Wiik var fra før dømt til forvaring i 21 år, med en minstetid på ti år, men anket dommen fra i Trondheim tingrett.

Nå har Frostating lagmannsrett dømt ham til 21 års fengsel, ifølge NTB.

Jobber med gjenopptakelse
Wiik sitter i dag på forvaringsanstalt.

- Dette oppholdet er bare destruktivt for ham. Han er ingen forvaringskandidat og vi skal nå legge plan for at han skal bli løslatt, sier Elden.

Advokaten jobber også for å få gjenopptatt saken mot Wiik.

- Saken hans ligger hos Gjenopptakelseskommisjonen. Hans neste mål er å få gjennopptatt domfellelsen når det gjelder drapet. Han innrømmer at han har tilført kvinnen giften, men innrømmer ikke at han regnet med at hun ville dø, sier Elden.

- Fare for gjentakelse
Wiik ble i 1999 dømt til 21 års fengsel og 10 års sikring for å ha drept sin ekskjæreste Inger Lise Bakken med thallium.

Frostating lagmannsrett skjerpet den gang straffeutmålingen gitt i Trondheim tingrett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da Trondheim tingrett i fjor omgjorde dommen til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år, skrev tingretten at det er fare for gjentakelse.

- På bakgrunn av de handlinger tiltalte har begått og hans markerte personlighetsavvik finner retten at det i dag foreligger en nærliggende fare for gjentakelse av alvorlige straffbare handlinger, rettet mot andres liv og helse. Faren er særlig aktuell i avisningssituasjoner, knyttet til kontakt med kvinner eller i andre sammenhenger, het det i dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.