RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Fordi en behovsprøving vil bety at det blir mindre lønnsomt for foreldre å øke egen inntekt, kan flere fattige foreldre føle svakere motiv for å komme inn i arbeidslivet. Det kan føre til at flere blir værende i fattigdom, sier tidligere statsminister og Høyre-veteran Kåre Willoch (arkivfoto).
– Fordi en behovsprøving vil bety at det blir mindre lønnsomt for foreldre å øke egen inntekt, kan flere fattige foreldre føle svakere motiv for å komme inn i arbeidslivet. Det kan føre til at flere blir værende i fattigdom, sier tidligere statsminister og Høyre-veteran Kåre Willoch (arkivfoto). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

Willoch advarer mot behovsprøvd barnetrygd

Sist oppdatert:
Kåre Willoch melder seg på i debatten om barnetrygden, som er ventet å bli et stridstema på Høyres landsmøte. Han mener behovsprøving vil være usosialt.

Den 88 år gamle tidligere statsministeren har skrevet en epost til Høyres stortingsrepresentanter om teamet, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Programkomiteen er delt i sitt syn, men komitéleder Torbjørn Røe Isaksens dobbeltstemme gir flertall for et forslag om å beholde dagens ordning, men vurdere alternativer for å gi høyere barnetrygd til familier med lav inntekt. 

Det siste er Willoch altså imot.

Les også: Willoch: - Kritikken mot Listhaug er overdreven

– Fordi en behovsprøving vil bety at det blir mindre lønnsomt for foreldre å øke egen inntekt, kan flere fattige foreldre føle svakere motiv for å komme inn i arbeidslivet. Det kan føre til at flere blir værende i fattigdom, sier partiveteranen til ANB. Han mener også at barnetrygden «heller bør heves enn senkes i realverdi». Barnetrygden har stått stille på 970 kroner måneden siden 1996.

– Man bør overveie å gi forsørgere fradrag i skatten i stedet for kontant utbetaling. Hvis man går over til dette, må de som tjener så lite at fradrag i skatten ikke kan bli store nok, få kontanter i stedet, sier han.

Les også: Willoch: Ap har stjålet Høyres klær

Les også: Tajik slår tilbake mot Willoch

Isaksen sier han er 90 prosent enig med Willoch, men at han altså at han vil åpne for å styrke barnetrygden for dem med lavest inntekt.

Har du sett disse videoene?Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere