RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJENNOMFØRTE SØK: Politi søkte onsdag i en elv ved E6 nord for Lillehammer Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
GJENNOMFØRTE SØK: Politi søkte onsdag i en elv ved E6 nord for Lillehammer Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Øyer-drapet: Politiet gjennomsøker hus og sjekker elv

Sist oppdatert:
Tirsdag pågrep politiet en venn av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen.

LILLEHAMMER (NTB): Politiet søkte onsdag med hund og rake i en elv og en foss nær en vei opp mot Hafjell. Søket knyttes til etterforskningen av Øyer-drapet.

Tirsdag pågrep politiet en kamerat av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23) som er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland.

Les også: - Vi har informasjon om hvor vi skal lete

Mannen i 20-årene er siktet for medvirkning til drapet og for falsk forklaring. Han blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Politiet gjennomsøkte også en bolig i Lillehammer som knyttes til saken. Dagbladet var til stede da politiet kom ut med en svart bag fra huset. Det er ukjent hva slags innhold bagen har, eller hvilken tilknytning den kan ha til etterforskningen.

Politiet har innkalt til en ny pressebrif i Lillehammer onsdag ettermiddag, men opplyser at de ikke har noe nytt å komme med.

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, der hans stefar ble funnet død i et utbrent bål.

Flere avhør
Mannen i 20-årene har sittet i flere avhør siden pågripelsen.

– Jeg kan bare henvise til det politiet har sagt, men vi har vært i avhør og skal i et videre avhør før han skal framstilles for fengsling, sier advokat Lorentz Stavrum som er oppnevnt som forsvarer for mannen.

Etter det VG har fått opplyst, skal den siktede mannen ha kjørt liket av den drepte til stedet hvor 58-åringen ble funnet i et brennende bål torsdag i forrige uke.

– Det som er skjedd nå, er et betydelig framskritt. Han ble pågrepet på bakgrunn av tekniske funn. Det som skal skje nå, er avhør av vedkommende, og det vil danne grunnlaget for en siktelse og en fremstilling for varetektsfengsling, sa konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt på en pressekonferanse i Lillehammer onsdag formiddag.

Byens politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen gjentok på pressemøtet oppfordringen til den hovedsiktede 23-åringen om å melde seg for politiet.

– Etter at hans bekjente nå er pågrepet og bidrar i saken, oppfordrer vi ham på nytt, og enda sterkere nå, til å melde seg for politiet, sa Bergundhaugen.


Tok bussen
Det er om lag 3 kilometer i luftlinje fra leiligheten der stesønnen bodde med sin stefar til stedet ved Gamle Hundersetervegen på Hafjell der levninger av stefaren ble funnet i et bål som fortsatt var varmt torsdag 14. august.

Bussjåfør Olav Angard er et av de siste vitnene som så stesønnen. Torsdag ettermiddag gikk 23-åringen på bussen hans i Øyer noe under to timer etter at politiet ble orientert om funnet. Han gikk på bussen ikke langt unna bålet.

– Han gikk på bussen i Øyer klokken 13.45 og gikk av på Lillehammer skysstasjon klokken 14.05, sier Angard til NRK.

Ifølge sjåføren, som har hatt siktede som passasjer flere ganger, virket 23-åringen stresset. Siden fredag har ikke politiet registrert noe livstegn fra ham, men har opplyst at de ikke har grunn til å tro at han er død. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere