RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RETTSKRAFTIG DOM: Retten har avvist anken fra Kim Andreas Kristiansen (24).
RETTSKRAFTIG DOM: Retten har avvist anken fra Kim Andreas Kristiansen (24). Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Øyer-drapet videre til Høyesterett

Sist oppdatert:
Eidsivating lagmannsrett forkastet anken fra drapsdømte Kim Andreas Kristiansen.

Nå går den videre til Høyesterett.

– Vi vil nok sende saken videre til Høyesterett da vi mener retten bør ta hensyn til bakgrunnen for drapet og den mishandlingen han og familien ble utsatt for før drapet fant sted, skriver Kristiansens forsvarer, advokat John Christian Elden, i en tekstmelding til NTB mandag ettermiddag.

Ettersom lagmannsretten forkastet anken, blir straffen på 17 års fengsel for drapet på stefaren i Øyer i Oppland i fjor stående.

Ønsket strengere dom

Kim Andreas Kristiansen er dømt for å ha drept sin stefar og deretter partert ham og satt fyr på liket 14. august i fjor.

– Aktoratet ville hatt dommen noe strengere, men tingrettsdommen er ikke langt fra aktoratets påstand. Påtalemyndigheten var innstilt på å godta resultatet fra tingretten, og dette er vi rimelig tilfreds med, sier aktor, statsadvokat Iren Johnsen Dahl, til Gudbrandsdølen Dagningen.

Skyldspørsmålet ble avgjort i Sør-Gudbrandsdal tingrett i mai. Ankesaken i lagmannsretten dreide seg utelukkende om straffeutmålingen.

Retten delte seg

Lagmannsretten slutter seg til tingrettens vurdering av 24-åringens oppvekst og understreker at tiltalte selv har så mye skyld for å ha mistet kontrollen at det kan sees på som overlagt drap.

Lagmannsretten delte seg i et flertall og et mindretall. Alle bortsett fra én meddommer kom til at straffen skulle settes til 17 år. Mindretallet mente at straffen burde ligge på 16 år.

Advokat John Christian Elden mente det holdt med ni års fengsel. Han sa i retten midten av desember at et drap isolert sett gir elleve års fengsel, og at de formildende og skjerpende omstendighetene i denne saken nuller hverandre ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere