RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyer-siktet har valgt Lippestad

KJENDISADVOKAT: Advokat Geir Lippestad har tidligere vært forsvareren til Anders Behring Breivik.
KJENDISADVOKAT: Advokat Geir Lippestad har tidligere vært forsvareren til Anders Behring Breivik. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) har valgt advokat Geir Lippestad som sin forsvarer når han blir utlevert fra Nederland til Norge.

En nederlandsk domstol skal onsdag avgjøre spørsmålet om utlevering av Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for å ha drept stefaren sin i Øyer. Etter rettsmøtet vil norsk politi vite mer om hvor lang tid det vil ta å få ham utlevert til Norge, skriver Gudbrandsdal politidistrikt i en pressemelding.

(saken fortsetter under bildet)

Kim Andreas Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam i Nederland mandag.


Kristiansen meldte seg selv for politiet i Rotterdam mandag, etter elleve dager på rømmen. Tirsdag ettermiddag kunne fungerende politimester Olav Sørby opplyse at 23-åringen har valgt advokat Geir Lippestad som forsvarer når han kommer til Norge.

Kristiansen er avhørt av nederlandsk politi, men norsk politi ønsker ikke å kommentere om han har kommet med innrømmelser eller andre viktige opplysninger knyttet til drapet. Det vil bli foretatt nye avhør når siktede kommer til Norge.

Stikkskader

Kim Andreas Kristiansen er siktet for å ha drept stefaren sin, Bjarte Hansen (58), i Øyer i Oppland natt til torsdag 14. august. Levningene av stefaren ble funnet i et bål i Hafjell torsdag for snart to uker siden.

Etter det VG erfarer, har etterforskningen avdekket at stefaren ble påført stikkskader og døde som følge av dette. Drapet skal ha blitt begått i leiligheten som drapssiktede og stefaren delte.

Den endelige rapporten om obduksjonen av avdøde er ikke ferdig, og politiet ønsker derfor ikke å kommentere dødsårsaken.

Etterforsker videre

Den siktede har en forsvarer i Nederland som vil bistå ham under fengslingsmøter og rettsmøtet om utlevering. Det er foreløpig uvisst hvorfor han dro til Nederland.

– Vi vet at han reiste til Nederland fredag kveld, dagen etter at den døde ble funnet, og at han landet samme kveld. Vi vet ikke noe om hvorfor han reiste til Nederland, sier Sørby.

I forrige uke ble en 21 år gammel kamerat av Kristiansen pågrepet og fengslet for falsk forklaring i samme sak. Han er også mistenkt for medvirkning til drapet. Blodspor i bilen som 21-åringen disponerer, skal være blant bevisene.

Politiet jobber videre med vitneavhør og tekniske undersøkelser. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere