RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyner håp for Thor Antonio

Sist oppdatert:
For fem år siden tok faren med seg Thor Antonio til Mexico mot morens vilje. Nå øyner mamma Laila Osmo nytt håp om å få sønnen tilbake. Se web-TV.

Saken blir nå gjenåpnet i Haag-domstolen, og justisminister Odd Einar Dørum vil støtte moren som ikke har sett sin sønn på tre år.

Marerittet for Laila Osmo startet for fem år siden da faren til Thor Antonio bortførte den da tre år gamle sønnen deres fra Norge til Mexico. Siden den gang har hun kjempet en fortvilet og kostbar juridisk kamp mot barnefaren.

- Det har vært lange og tunge år. Han er åtte år nå, og jeg vet jo at han ikke kjenner mora si. Men nå er det et lyspunkt. Haag-saken som har vært stoppet, skal gjenåpnes, sier Osmo til TV 2 Nyhetene.

Både Norge og Mexico er tilsluttet Haag-konvensjonen.

Den slår fast at foreldreretten i kidnappingssaker skal prøves for retten i det landet hvor barnet ble bortført fra. I dette tilfellet er det Norge.

- Norge og Mexico har Haag-konvensjonene felles, og norske myndigheter jobber aktivt for å få saken opp. En behandling i Haag er viktig for å få en lykkelig utgang på denne saken, sier justisminister Odd Einar Dørum.

Dette har gitt Laila Osmo nytt håp. Justisministeren åpner også for at staten kan støtte henne økonomisk.

Hun har brukt omlag 600.000 tusen kroner i kampen for å få sønnen tilbake.

Om lag 20 norske barn bortføres hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere