Det er i en pressemelding fra forlaget Aschehoug og i boka «Kongen av gutterommet» at nyheten slippes.

Dennis Vareide (27) forteller i boka at han bestemte seg i begynnelsen av året og at planen er at duoen Prebz og Dennis er historie etter 4. mars i år.

- Vår storhetstid er over

«Den største grunnen er nok at jeg føler at Prebz og Dennis har fått til alt vi kunne fått til. Vi har nådd vårt potensial, og vår storhetstid er over» skriver han i boka.

Samtidig forteller han at han gradvis har gått lei. «Jeg er ikke lenger den personen jeg ønsker å være. Det konstante jaget etter å holde alt gående, opprettholde de utallige prosjektene vi må gjøre for at vi skal ha lønn til alle fem, har gradvis ødelagt meg», skriver han.

Les også: YouTube-kjendis vant søksmål om ærekrenkelser

Vareide sier han tror Fjell og de andre som har vært en del av Prebz og Dennis-prosjektet forstår ham og at de forsto at dette lå i kortene.

«Vi gir oss på topp og som veldig gode venner», står det i boka.

Eventyret startet mot slutten av 2010, da Dennis Vareide startet en Youtube-kanal, «Vareide». Han ble snart den første i Norge som klarte å leve av å lage YouTube-videoer. Etter et par år, spurte han Preben Fjell, som han hadde møtt på Jeløy folkehøyskole i 2009, om han ville være med.

Fra dataspill til sprø ting

De laget noen videoer som ble lagt ut på den nye Youtube-kanalen «Prebz og Dennis». Videoene viste dem når de spilte dataspill og kommenterte det som skjedde på skjermen, såkalt «Let’s play».

Det tok av. De fikk 100 seere med én gang. Under et halv år senere hadde de ti tusen abonnenter. Som den første norsktalende YouTube-kanalen rundet de 100.000 abonennenter og 200.000.

Duoen gikk i større grad over til humor og vlogging, altså en form for videoblogging. I videoene blir de utfordret av seerne til å gjøre sprø ting som å spise alt fra insekt til grøt med ketsjup eller sjekke damer mens man får elektriske støt.

En forside i Dagens Næringsliv og egen kinofilm har vært noen av høydepunktene, oppsummerer Vareide.

Kommer til å fortsette med YouTube

I boka skriver Vareide at han ikke helt hva han skal gjøre framover.

«Jeg kommer selvfølgelig til å fortsette med YouTube, på min egne norske kanal "Denniserteit". Jeg sier ikke at jeg kommer til å overgå det vi har fått til med Pregz og Dennis. For det kommer aldri til å skje. Og jeg tviler på at jeg kommer til å drive med YouTube på fulltid lenger. Jeg vil prøve noe nytt. Foran eller bak kamera, det veit jeg ikke», skriver han i boka.

Les blogg: Ytringsansvar - også for deg i sosiale medier

Se noen av de siste stuntene fra Prebz og Dennis her: