RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øysamfunn reddet

Sist oppdatert:
Øysamfunnet i Vestfjorden i Lofoten har vært uten ferskmat i en uke, og uten strøm i flere dager. Nå har redningen endelig kommet.

Innbyggerne på Værøy og Røst fikk nye forsyninger av ferskmat fredag, men fikk først tilbake strømmen mandag morgen.

Ordfører Harald Adolfsen forteller til TV 2 Nettavisen at Lofotkraft leverte aggregater til øyene søndag kveld, men at aggregatene først ble startet opp mandag morgen.

- Det kom i går og er på plass i dag, og det skal være nok strøm til å dekke begge øyene, sier Adolfsen.

Øysamfunnet har nå fått en reserveløsning, men en reparasjon av kabelen som forsyner de 1350 innbyggerne på Røst og Værøy med strøm, kan ta sin tid.

- Det er avhengig av værforholdene, men i verste fall kan det ta måneder, sier Adolfsen.

Adolfsen forteller at all fergetrafikk og flytrafikk går som normalt, og at konsekvensene av strømbruddet ikke er alvorlig. Årsaken til at de to øyene fikk strømbrudd er at et utenlandsk fartøy natt til fredag ankret opp og kuttet kabelen som går fra fastland og ut til de to øyene.

Øyene har likevel ikke vært helt uten strøm fordi de har hatt tilgang på noen små aggregater, opplyser Adolfsen. - Man har jo små reserver, så vi har klart oss etter beste evne, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere