RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yssen sjokkerte alle

Sist oppdatert:
Ingunn Yssen overrasket alle da hun dukket opp på et seminar hos Fritt Ord der også Gerd-Liv Valla var.

For første gang siden hun trakk seg som LO-leder viste Gerd-Liv Valla seg offentlig torsdag formiddag. Hun ankom Fritt Ords lokaler i Oslo på krykker. Godt hjulpet av advokat Harald Stabell ble den tidligere LO-lederen hjulpet opp trappa klokka 11.00.

Hun ble møtt av et stort pressekorps og mange tilhørere som ville høre blant annet jus-professor Johan Giertsens gjennomgang av Valla-saken.

- Har du det bra?

- Jeg har litt vondt i ryggen, repliserte Valla da hun kom på krykker og joggesko.

- Føler du fremdeles at du har vært utsatt for en hekseprosess?

- Det har jeg ingen kommentar til, sa Valla.

Se video på TV 2 Sumo:Støttet Valla
Se video på TV 2 Sumo:Valla og Yssen til stede

Yssen bakerst i salen
Ingunn Yssen overrasket alle da også hun dukket opp på seminaret. Ti minutter etter at Valla hadde tatt plass i salen, og seminaret hadde startet, kom Yssen opp den blå trappa.

- Jeg kommer fordi jeg er interessert i granskingsseminaret, sa Yssen før hun gikk inn og fant en plass i et hjørne bakerst i den stappfulle salen.

Ingen tårer fra Valla
Valla tok seg derimot litt lenger tid til å snakke med pressen, selv om hun ikke ville kommentere så mye. Med den opererte foten opp på en stol svarte hun blant annet på spørsmål om hvorvidt hun er i godt humør.

- Ja, er du gær'n. Jeg kan ikke legge meg ned og gråte, smilte hun.

Valla ankom i drosje. Hun humpet opp trappa i andre etasje på to krykker.

- Jeg klarer maks 40 minutter på seminaret. Etterpå skal jeg hjem å legge meg, sa hun.

- Åpent sår
Valla fikk god grunn til å komme i enda bedre humør under Johan Giertsens foredrag. Professoren kom med knusende kritikk av granskningsutvalgets rapport. Han konkluderte med at rapporten er lite troverdig blant annet når det gjelder å besvare spørsmålet om mobbing.

Jus-professoren mener at måten de sakkyndige ble oppnevnt på, og det at Valla ikke fikk høre vitneforklaringer, svekker Vallas rettssikkerhet.

- Når en part i en gransking som denne får en så rammende rapport rettet mot seg i det offentlige rom med de følger det har for omdømmet for Valla hennes ver, vil granskingen lett fårbli et åpent sår, sa professoren.

Han ga også Valla full medhold i kravet om å få se alle dokumentene i saken, til bifallende mumling i salen.

Sterk støtte til Valla
En rekke personer delok på seminaret, blant annet forfatter Vibeke Løkkeberg, professor Sigurd Allern, som også har slaktet Frougner-rapporten, og professor Henning Jakhelln.

Blant annet tok jusprofessorer, en advokat og en fastlege alle til orde for at Gerd-Liv Vallas rettssikkerhet ikke har vært god nok.

- Valla-apparatet i sving
Da seminaret var ferdig kommenterte en tydelig sliten Ingynn Yssen seminaret slik:

- Jeg kan bare konstatere at jeg verken har mennesker eller midler til å kjøre en slik mediekampanje som dette. Jeg kunne derimot forklare meg for Fougnerutvalget, og der ble jeg trodd. Poenget er at det ikke var jeg, men LO, som satte ned granskingsutvalget, sier Yssen til Nettavisen.

- Hvorfor er du her i dag?

- Fordi dette er jo en sak som i høy grad angår meg. Jeg har ikke fått noen informasjon om seminaret, men leste om det i avisen, sier Yssen.

Yssen er helt uenig i at Valla ikke har fått se alle dokumentene i saken.

- Det er helt feil at hun ikke har hatt dokumentinnsyn, sier hun.

Renvaskelse?
Valla var mindre villig enn Yssen til å kommentere seminaret da hun forlot salen etter Giertsens innledning.

- Føler du at dette var en renvaskelse?

- Det vil jeg ikke svare på nå. I dag har jeg bare tenkt til å uttale meg om akilles-senen. Har dere noe spørsmål om hvordan den ser ut, kan jeg svare på det, sier Valla.

- Kommer du tilbake til LO?

- Jeg er jo ansatt der, men jeg har en meget alvorlig skade. Jeg tar en dag av gangen, og jeg håper jeg kommer tilbake i jobb. Jeg tror for øvrig legen er mye bedre til å uttale seg om min arbeidsdeltakelse, enn Bjarne Håkon Hanssen, sier Valla, med henvisning til at han i VG satte et spørsmålstegn ved at hun skriver bok.

Mens Valla forsvint ned trappene, ropte flere etter henne:

- Vi støtter deg Gerd-Liv, vi støtter deg Gerd-Liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere