*Nettavisen* Nyheter.

Zoolog: - Fluelarver dreper mer sau enn ulv

ULVEDEBATT: - Ulven er blitt demonisert av politikere som bygger opp under mytiske fortellinger om ulven, sier zoolog Petter Bøckman. Foto: Naturhistorisk museum/NTB Scanpix

Zoolog Petter Bøckman mener Senterpartiet bruker ulven som et symboldyr.

1. desember ble det kjent at regjeringen åpner for lisensfelling av to ulveflokker. Totalt er det snakk om felling av til sammen 42 ulver utenfor ulvesonen.

Det reagerer zoolog Peter Bøckman på. Han har skrevet boka «Ulvetider», og mener Senterpartiet bruker ulven som et symboldyr, skriver NRK.

– De fleste sauene blir bare borte. Mange dør i trafikken. Og fluelarver dreper mer sau enn ulv. Ulven er blitt demonisert av politikere som bygger opp under mytiske fortellinger om ulven, sier zoolog Petter Bøckman til NRK.

LES OGSÅ: Kun én person er blitt drept av ulv i Norge

Selv om Bøckman erkjenner at ulv spiser sau, mener han det finnes bedre forslag for å løse problemet enn å felle ulveflokker. Bøckman foreslår i stedet å innføre en støtteordning for en annen sauerase, gammalsauen, som han mener skal tåle mer enn sauene bønder har i Norge i dag.

Sandra Borch (Sp) mener imiderltid ikke at det er noen god løsning.

– Jeg tenker norske bønder gjør den vurderingen. Gammalsauen klarer heller ikke løpe fra ulven. Vi har sett eksempler på at den rasen er tatt av både bjørn, ulv og gaupe, sier Borch i Dagsnytt 18.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag