Gå til sidens hovedinnhold

Innestengt av duer

Siden Inger Heltzen (93) flyttet inn i omsorgsbolig på Kantarellen har hun delt balkong med et duepar.

MORTENSRUD: Vi synes det er ille å måtte trekke inn media, men nå har det gått så lang tid uten at problemet er løst, at vi ikke ser noen annen utvei, sier Inger Heltzens nevø og niese, Tormod og Jorunn Bronndal.

Og problemet er et duepar som har slått seg ned på den vesle balkongen, slik at den er umulig å bruke.

Jeg oppdaget duene på befaringen før tante skulle flytte inn, og det ble lovet at balkongen skulle vaskes og duene fjernes, forteller Tormod Bronndal. Men da tanten flyttet inn 19. februar 2007 var duene der fortsatt.

I begynnelsen holdt de seg mye akkurat ved døren, forteller Inger Heltzen, som ikke er spesielt begeistret for å ha en balkong dekket med ekskrementer som kan spre midd og bakterier som kan føre til diare og papegøyesyke.

Fjernet egg

Balkongdøren står så vidt på klem, og en stol ute sørger for at døren ikke blåser opp.

Jeg fjernet i hvert fall to egg i fjor vår. Jeg vet det ikke er lov, men det bryr jeg meg ikke om, sier Jorunn Bronndal. Hun besøker som oftest tanten på kveldstid, og har ofte sett dueparet.

I begynnelsen var de på balkongen hele døgnet, men nå er de borte på dagtid, forklarer Jorunn Bronndal.

Sjokkert

Etter ferien sin i fjor sommer kom Tormod Bronndal på besøk til tanten. Han kan sjokkert konstatere at balkongen er full av dueskitt og fortsatt bebodd av dueparet, og dermed skriver Bronndal et brev til bydelen og ber om at duene fjernes.

Noen uker senere er eksperter satt på saken, og et stort bur med nøtter og alskens fuglegodt blir plassert på balkongen, for å lokke til seg duene.

Maten havnet på utsiden og ble til glede for småfuglene, og duene lot seg ikke lure, forteller Jorunn Bronndal.

Buret blir fjernet utpå vinteren uten at duene er fanget, og nå loves familien fra flere hold at duene skal skytes. Til nå har intet skjedd.

Må avlives

Inger Heltzen har bodd store deler av livet på Lille Stensrud blant rådyr, elg og fugler. På Kantarellen er hun innestengt av duer.

Duene må avlives, det er helt sikkert, sier Tormod Bronndal.

Nå er tante 93 år, hva er det egentlig de venter på? spør Jorunn Bronndal.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat