RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innestengt i 25 dager

Foto: Jarl Morten Andersen (Sarpsborg Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
Ludvik ble funnet mjauende og avmagret på loftet i nabogarasjen 25 dager etter at han forsvant fra matmor Kari Nilsen.

Kari Nilsen i Stigbøylen 2 på Surfellingen er selv sikker på at Ludvik har tilbrakt samtlige 25 døgn på ett og samme sted: På loftet i garasjen til en av naboene.

Lette hver dag
Antakelig er det kattens iboende nysgjerrighet som har brakt den inn dit, før den ved et uhell ble innesperret på loftet. For den ellers så familiekjære katten var nemlig søkk borte i nesten én måned.

Han ble borte 27. januar. Etter det var vi på leting hver dag, men tiden gikk og vi trodde at Ludvik var død, forklarer Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Forskremt
- Vi kontaktet Dyrebeskyttelsen og etterlyste Ludvik gjennom SA. Vi forhørte oss også rundt i nabolaget. Så plutselig, på Kongens bursdag (21. februar, red.anm.), tok en mann kontakt med ektemannen min og sa at han hadde sett en katt i et vindu i loftet over nabogarasjen, fortsetter hun.

Dermed ble det en gledelig gjenforening mellom familien Nilsen og snart to år gamle Ludvik.

Inne i garasjen er det ifølge Nilsen en svært så bratt trapp opp til loftet. Det er en av årsakene til at hun tror Ludvik har oppholdt seg der i samfulle 25 dager.

Katter klatrer gjerne opp, men ikke alltid ned igjen, poengterer hun.

Ludvik satt ganske så forskremt der oppe. Men han ble utrolig glad da vi fikk ham ned igjen. Og jeg skal love deg at han var sulten, smiler Kari Nilsen.

Sjekk hos dyrlegen
Familien tok Ludvik med til Borg Dyreklinikk. Etter så mange dager vekk fra regelmessig mating følte de det best å la ham bli undersøkt hos veterinæren.

- Han var blitt veldig mager. Hos dyrlegen tok de blodprøver og ga ham næring intravenøst. Og etterpå har han bare koset seg, sier Kari Nilsen.

Veterinær Siri Bø Andersen hos Borg Dyreklinikk sier til avisen at det er sjelden de får inn dyr som har vært borte fra hjemmet så lenge.

Om Ludvik har vært innesperret på samme sted hele tiden kan hun verken bekrefte eller avkrefte, men hun regner iallfall med at katten har fått i seg noe næring.

- Den må nok ha fått i seg noe. Det kan være litt vann eller noen små gnagere den har fanget. Samtidig har de fleste norske huskatter litt mer å tære på enn villkatter, sier Bø Andersen.

Les flere saker hos SA.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere