*Nettavisen* Nyheter.

Innfører flyforbud i Flatanger

Lauvsnes (NTB): Det er nedlagt flyforbud over skogbrannområdet i Flatanger i Nord-Trøndelag, opplyser politiet.

Brannen ble meldt til politiet klokken 22.30 mandag kveld og spredte seg i løpet av natten. Den er fortsatt ikke under kontroll, og folk i Hasvåg og Småværet ble tidligere i dag evakuert.

Det er sterk vind i området, og det er vanskelig for brannvesenet å drive effektivt slukningsarbeid. Brannvesenet forsøker å lage en sperre i nærheten av Askfjellet for å hindre at brannen sprer seg innover i landet. Skogbrannhelikoptre fra Forsvaret og Helitrans er i området. Kystvakten og redningsskøyta Harald V bistår fra sjøsiden.

I selve brannområdet er både strømnettet og mobilnettet ute av drift. Politiet har en foreløpig teori om at brannene kan ha startet etter at sterk vind har fått ledninger i strømnettet til å treffe hverandre og slå gnister.

Brannfaren er fortsatt stor også i andre deler i Nord-Trøndelag, og politiet oppfordrer folk til ikke å bruke ild utendørs.

Politimesteren i Nordmøre og Romsdal sier på Twitter at det nedlegges midlertidig forbud mot all bruk av åpen ild i terrenget inntil forholdene endrer seg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.