*Nettavisen* Nyheter.

Innfører kameraovervåking av slakterier etter NRK-dokumentar

RYSTENDE BILDER: I NRK Brennpunkt-dokumentaren "Griseindustriens hemmeligheter" ble det vist opptak gjort over tid, i hovedsak satt sammen gjennom bruk av skjult kamera hos norske svineprodusenter. Foto: Faksimile (NRK)

Myndighetene innfører kameraovervåking i slakteriene, melder NRK.

26.06.19 11:42

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) møtte onsdag representanter for svinenæringen etter NRK Brennpunkts dokumentar forrige uke.

Dyrevelverdsprogrammet til Mattilsynet blir forskriftsfestet, og det blir kameraovervåking i slakteriene. Det er klart etter møtet mellom Bollestad og næringen, melder NRK.

Administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund uttalte til Nettavisen før møtet at de sier ja til økt bruk av kameraovervåking, men at det må være et verktøy for bransjen og tilsynsmyndigheter - ikke for alle og enhver.

- Vi må rette oss etter EUs personvernforordning og lover og regler som Datatilsynet forvalter. Derimot er vi åpne for at dette kan brukes som et verktøy og et supplement for å sikre at ting skjer som de skal, og også at dette materialet kan deles med Mattilsynet, sa Juul-Hansen til Nettavisen tirsdag.

NOAHs opprop for kameraovervåking av slakteriene, som tirsdag ettermiddag hadde passert 16.000 underskrifter, har onsdag klokka 12 over 18.000 underskrifter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Landbruk - og matminister Olaug Bollestad (KrF) møtte svinenæringen for å diskutere dyrevelferd onsdag. Til venstre Lars-Petter Bartnes i Norges Bondelag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.