Gå til sidens hovedinnhold

Innfører kameraovervåking av slakterier etter NRK-dokumentar

Myndighetene innfører kameraovervåking i slakteriene, melder NRK.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) møtte onsdag representanter for svinenæringen etter NRK Brennpunkts dokumentar forrige uke.

Dyrevelverdsprogrammet til Mattilsynet blir forskriftsfestet, og det blir kameraovervåking i slakteriene. Det er klart etter møtet mellom Bollestad og næringen, melder NRK.

Administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund uttalte til Nettavisen før møtet at de sier ja til økt bruk av kameraovervåking, men at det må være et verktøy for bransjen og tilsynsmyndigheter - ikke for alle og enhver.

- Vi må rette oss etter EUs personvernforordning og lover og regler som Datatilsynet forvalter. Derimot er vi åpne for at dette kan brukes som et verktøy og et supplement for å sikre at ting skjer som de skal, og også at dette materialet kan deles med Mattilsynet, sa Juul-Hansen til Nettavisen tirsdag.

NOAHs opprop for kameraovervåking av slakteriene, som tirsdag ettermiddag hadde passert 16.000 underskrifter, har onsdag klokka 12 over 18.000 underskrifter.

Les også

Kjøttbransjen åpner for økt bruk av kameraovervåking

Kommentarer til denne saken