Gå til sidens hovedinnhold

Innførte forbud mot vanning – her vanner kommunen med vannslange

– Forbudet gjelder ikke det offentlige rom, sier Bymiljøetaten.

Oslo kommune innførte midlertidig forbud mot hagevanning med vannslange eller spreder onsdag.

«Vi innfører forbud mot hagevanning med vannslange/spreder i Oslo. Forbudet gjelder til ny beskjed gis», het det i en tekstmelding som ble sendt ut til byens innbyggere.

Les mer: Forbud mot vanning av hager i Oslo

Bakgrunnen er nedsatt kapasitet på renseanlegget som følge av CO₂-mangel.

Onsdag ettermiddag meldte kommunen at forbudet fortsatt gjelder, til tross for en bedring i kommunens CO₂-situasjon. Om den planlagte CO₂-leveransen kommer på torsdag, vil forbudet bli opphevet, skriver kommunen videre i pressemeldingen.


Brukte vannslange

For Rådhusets eget uteområde så er ting tydeligvis annerledes. Allerede dagen etter at forbudet ble innført vannes plantene med vannslange.

Selskapet som var engasjert hentet vann fra Rådhusets eget uteareale.

– Det er Bymiljøetaten som tar vare på parkanlegget utenfor rådhuset og har vannet i dag. Så snart vi ble oppmerksom på at det foregikk vanning, fulgte vi det opp med dem, skriver rådhusforvalter Marit Jansen i en tekstmelding til Nettavisen.

Omfattes ikke av forbudet

Bymiljøetaten opplyser imidlertid at de ikke omfattes av reglene.

– Forbudet gjelder ikke det offentlige rom, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten til Nettavisen.

– Vi vurderte om vi skulle stoppe vanning av planter, og det kan vi gjøre dersom vannsituasjonen blir kritisk. Foreløpig har vi vurdert det dit hen at det vil koste veldig mye å kjøpe nye blomster. Det estetiske er også viktig, fortsetter han.

Kongsteien kan ikke uttale seg om hva som blir konsekvensen dersom man bryter forbudet.

Dersom vannbehandlingsanlegget går tomt for CO₂, blir man nødt til å sende ut kokevarsel for hele Oslo, noe som vil innebære at alt vann bør kokes før det drikkes.

Les mer

«Kontoret» som har erstattet p-plasser koster en kvart million - men du vil slite med å jobbe der

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot