RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innfører burkaforbud i Italia etter terroren de siste månedene


FORBUDT: I den italienske regionen Lombardia blir det fra nyttår forbud å bære burka og niqab på sykehus og offentlige kontorer. Bakgrunnen for lovendringen er at terrorangrepene i Europa den siste tiden.
FORBUDT: I den italienske regionen Lombardia blir det fra nyttår forbud å bære burka og niqab på sykehus og offentlige kontorer. Bakgrunnen for lovendringen er at terrorangrepene i Europa den siste tiden. (AFP)
Sist oppdatert:
- Det er våre lover som gjelder.

Italias mest folkerike og velstående region - Lombardia - har vedtatt å forby bruk av niqab og burka på sykehus og offentlige kontorer, skriver The Telegraph.

Dagbladet var de første til å omtale saken i Norge.

Den nåværende loven i Italia forbyr allerede ubegrunnet bruk av hjelmer, klær og andre gjenstander som gjør det vanskelig å identifisere personer, på offentlige steder.

Loven i Lombardia trer i kraft fra 1. januar 2016, og er den første i Italia som sier noe om forbud mot islamske plagg som dekker ansiktet.

Les også: Kvinner i burka vil få nesten 90.000 i bot for å vise seg offentlig i Sveits

- Våre lover som gjelder

Bakgrunnen skal være at sikkerhetsmyndighetene i regionen ønsker å sikre innbyggerne etter terrorangrepene i Europa den siste tiden.

- Enhver som går inn på et sykehus i Lombardia må være mulig å kjenne igjen og kunne presentere seg uten å være dekket til. Burka og niqab er derfor forbudt, sier Simona Bordonali, sjef for sikkerheten i regionen.

Til News 24 sier nestleder i partiet Lega Nord i Lombardia at innbyggerne må godta den nye loven.

- Det er våre lover som gjelder. De som ikke vil overholde disse, kan fritt finne seg et annet sted å bo.

Les også: Bussjåfør nekter å ta med passasjerer som dekker seg til med niqab

BEGRUNNER DET MED TERROR: Simona Bordonali, sjef for sikkerheten i Lombardia, sier begrunner forbudet med «alvorlige terrorangrep de siste ukene». Foto: Twitter


- Det siste vi trenger nå

Justisministeren i Italia, Andrea Orlando, er kritisk til forbudet.

- Å vifte med symboler og propaganda er det siste vi trenger akkurat nå. Dette er et felt hvor muslimske ekstremister er uslåelige.

Ledere i andre italienske regioner skal ha gjort det klart at de ikke kommer til å ha hastverk med å gjøre som Lombardia.

Les også: Mette Hanekamhaug: - Hadia Tajik dilter etter Frp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere