RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innfører lisens for mosjonsløp

Foto: William Fuglset (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Friidrettsforbundet krever opp til 50 kroner per deltaker.

Det har vært mye oppstyr etter at det ble kjent at Norges friidrettsforbund ønsker å innføre lisens på alle de som i Norge arrangerer forskjellige mosjonsløp.

Nettavisen har tidligere fortalt om Tomas Pineås som arrangerer Holmestrand Maraton som ikke lenger skulle få lov til å arrangere non-profit-løpet.

- At jeg som privatperson ikke skal få arrangere et non-profit arrangement der alle inntektene går til en ideel stiftelse (Aktiv mot kreft), er helt på trynet. Poenget er at Norges friidrettsforbund ikke går i balanse, og har bestemt seg for å skattlegge alle arrangementer i Norge, sa Tomas Pinås til Nettavisen.

- Vi mener at som idrettsforbund så har vi eierskap til det som foregår av idrett i Norge, sa president Svein Arne Hansen i Norges Friidrettsforbund til Nettavisen.

- Vi ønsker ikke at private skal arrangere slike mosjonsløp. Vi vil at idrettslagene skal ha eierskap til idretten som foregår, sier Hansen.

Les også: - De har erklært krig mot mosjonsløpene

Nå melder friidrettsforbundet at de har fastslått satsene for neste år.

- Vi har lyttet til reaksjonene som har kommet, og har blant annet redusert maksbeløpet til 50 kroner. I tillegg har vi vedtatt en trinnvis modell hvor lisensen står i forhold til størrelsen på startkontingenten opp til maksbeløpet, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Ifølge Hansen får man med på kjøpet av lisensen en forsikring som skal dekke uhell under løp, som blant annet skal sikre privat behandling ved skader, men Friidrettsforbundet legger ikke skjul på at dette er gode penger i kassa.

- Ved å betale lisens vil man også bidra til å støtte opp om arbeidet med å videreutvikle mosjonsidretten og gi et bedre tilbud til barn og ungdom, sier Hansen.

Slik blir lisensen i 2014:

  • For løp med startkontingent under 100 kroner: 20 kroner
  • For løp med startkontingent fra 100 til 250 kroner: 30 kroner
  • For løp med startkontingent fra 250 til 400 kroner: 40 kroner
  • For løp med startkontingent over 400 kroner: 50 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere