RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)

Inngikk forlik med eksadvokaten

Sist oppdatert:
Ulf Hammern mener Wiig ikke fulgte opp Bjugnsaken godt nok.

Ulf Hammern har kommet til enighet med sin tidligere advokat Christian Wiig om forlik. Det melder NTB.

Fulgte ikke opp
Hammern hadde saksøkt Wiig for ikke å ha fulgt opp saken hans godt nok etter at Hammern ble frifunnet i den mye omtalte Bjugnsaken for 15 år siden. Saken startet i Oslo tingrett mandag, men tirsdag kom altså partene til enighet, og saken er nå trukket.

Det er ikke kjent hva forliket innebærer.

Mandag oppfordret dommer Wenche Elizabeth Arntzen partene til å bruke kveld til å forhandle fram en forliksløsning.

Les også: Ulf Hammern saksøker eksadvokaten

170.00 i erstatning
Hammern fikk bare 170.000 kroner i erstatning etter Bjugnsaken, ettersom retten ikke kunne finne at han hadde sannsynliggjort at han var uskyldig. I 2003 fikk Hammern medhold hos Menneskerettsdomstolen i Strasbourg i at den norske staten hadde krenket rettene hans.

Men advokaten hans Christian Wiig, unnlot å følge avgjørelsen opp med nytt erstatningskrav, og Hammern gikk derfor til sak.

Samme krav som sist
Hans nye advokat, Sigurd Klomsæt, sa til NRK i går at hans klient ville kreve det samme beløpet i erstatning, som det han krevde av staten den gangen saken gikk for retten sist, nemlig halvannen million.

- Jeg tenker ikke beløp, men du kan jo selv tenke deg at det er to ødelagte liv. Vi har fått livet vårt snudd på hodet, både jeg og kona mi, og ungene med. Og det er mange flere som har fått det også. Men å sette en pris på det? Det er jo ikke sikkert vi er så mye verd. Vi er jo kun nevnt som et navn på et papir, og utover det føler jeg ikke at det er menneskeverd i det hele tatt, sa Hammern til NRK mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere