*Nettavisen* Nyheter.

Inni denne snøfonna sto kvinnen fast

Foto: Linda Regina Bruvik (Firdaposten)

Kvinne i 20-årene kjørte rett inn i snøraset.

06.03.10 14:55

En kvinne i 20-årene ble fredag kveld gravd ut av bilen hun satt i. Bilen ble fullstendig dekt av et snøras like ved Haukå på riksvei 614 mellom Grov og Svelgen, skriver Firdaposten.

Avisen skriver at det ved 18-tiden gikk et stort snøras på Haukå-sida av tunnelen ved fossen Brudesløret. Raset dekket fullstendig en personbil.

Kjørte rett inn i raset
- Det var dramatisk. Omtrent ti biler kom kjørende i kolonnekjøring i snøkavet, i retning fra Florø mot Haukå. Mens bilene var inne i tunnelen rett før Haukå, gikk det plutselig et stort ras rett ved utgangen til tunnelen. En bil kjørte rett inn i raset, forteller Firdaposten-journalist Linda Bruvik, som var på stedet, til sin egen avis.

Avisen skriver at folk i bilene, som kom rett bak, ble sjokkerte vitner til at bilen forsvant i snømassene.

Inni bilen satt en kvinne i 20-årene som ikke hadde noen sjanse til å komme seg ut ved egen hjelp. Bilen hennes var dekt av flere meter snø fra alle kanter.

Brøytepersonell fra entreprenørselskapet Br. Mundal var i området, og gjorde ifølge avisen en kjempeinnsats for å få gravd kvinnen ut.

Kom seg ut av bilen
Ved 18.30-tida kom kvinnen seg ut av bilen, uten tydelige fysiske skader.

- Det vi vet er at personen som satt fast i bilen inne i raset, kom seg uskadd ut, sier operasjonsleder Olaug Holme ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen.

Hun opplyser at veien er stengt.

- Veien vil bli stengt helt fram til lørdag, sier Holme til Nettavisen.

Rundt 15 biler sto i tunnelen i halvannen time mens brøytemannskapet jobbet for å fjerne snømassene som sperret tunnelåpningen.

Midlertidig stengt
Firdaposten skriver at det fortsatt snør tett i området. De store snømengdene har gjort området svært rasfarlig.

Det betyr også at veien mellom Svelgen og Florø er stengt på grunn av rasfare.

Riksvei 614 mellom Norddalsfjorden og Myklebust er midlertidig stengt på grunn av rasfare, opplyser Vegvesenet på sine sider.

Les mer om saken i Firdaposten

Flere foto: Se stor billedkarusell i Firdaposten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.