RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innkjøpssjefer ser bedring

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Venter vekst i den amerikanske økonomien.

Innkjøpssjefsindeksen ISM for tjenestesektoren steg til 50,5 poeng i januar fra 49,8 poeng i desember. Det viser en oppdatering fra Institute of Supply Management.

En måling over 50 poeng antyder at det går mot bedring i økonomien.

Økonomene ventet en oppgang til 51 poeng viser estimater innhentet av Bloomberg.

Forretningsindeksen falt til 52,2 poeng fra 53,2 poeng, mens sysselsettingsindeksen steg til 44,6 poeng fra 43,6 poeng i desember. Prisindeksen fikk et løft til 61,2 poeng fra 59,6 poeng, mens nye ordre økte til 54,7 poeng fra 52 poeng.

ISM - USA
En månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.

Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for servicesektoren.

Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere