Gå til sidens hovedinnhold

- Innred etter egen smak

- Vi ser at det kommer flere og mørkere farger denne våren, forteller interiør-konsulent og innehaver av At Home på Lilleaker, Ingebjørg Røthe.

Lilleaker: For første gang på mange år er marineblått tilbake i motebildet.- Interiørtrender er ikke like konkrete som klesmoter. Men vi ser absolutt tendensene. Denne våren blir fargene sterkere. Sort og brunt tar over for off-white og beige, forteller Ingjebjørg Røthe.
Men interiørkonsulenten og butikkeieren, som åpnet At Home på Lilleaker torg for tre år siden, er opptatt av at vi skal følge vår egen stil og innrede etter egen smak, fremfor å slavisk følge motebildet.
- Det viktigste er at man trives og finner roen i hjemmet sitt. De fleste har hverken råd til eller interesse av å skifte ut hele interiøret hvert år.

Tøffe trender


- Mange har veldig lyse hjem og noen er kanskje lei av det. Da kan de lett sprite opp interiøret med noen enkle grep. I år er tapeter veldig populært. Å tapetsere hele huset blir lett litt voldsomt, men man kan jo prøve med en vegg eller to, sier Røthe, og viser frem årets tapeter.
- Her er noe for enhver smak. Vi har lyse, romantiske tapeter for dem som liker det. De litt mer vågale kan gå for de mørkere og dramatiske.
- Er Shabby-Chic stilen fortsatt like trendy?

- Det er nok en del som er litt lei den stilen. Country Chic har tatt litt over. Mens Shabby Chic er litt falleferdig og gammel i stilen, er Country Chic mye strammere, men like romantisk.

Oransje er in


Sterke og mørkere farger er på vei inn igjen. Og vårens store vinner er oransje.
- Men det betyr ikke at du trenger å bytte ut alt du har med oransje ting. En pute eller to gjør susen, forsikrer Røthe oss om.
Hun synes også det er spennende at blått er tilbake for fullt.
- Det er mange år siden sist mørkeblått var moderne. Nå er det veldig inn igjen. Blåblomstrede gardiner og blå- og hvitstripede sofaer er i skuddet. Dessuten kommer sort for fullt. Sorte sofaer og bord er veldig trendy.
- Er det noe vi absolutt må kvitte oss med hjemme i år?

- Nei, jeg mener at alt er lov. Men det er sikkert noen som hadde hatt godt av å rydde litt opp hjemme og få inn noen friske farger, smiler interiørkonsulenten.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping