RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer slavelønn

En fabrikk som produserer Apple iPod innrømmer at de ansatte har hatt slavelønn.

Det er en fabrikk i Kina som har kommet i hardt vær, etter det har kommet frem at de ansatte arbeider under slaveliknende forhold. Foxconn som fabrikken heter innrømmer at de har brutt kinesiske arbeidslover. Arbeiderne skal ha tjent så lite som 370 kroner i måneden - jobbene i 15-timersskift, melder Realtid.

Av månedslønnen på 370 kroner skal halvparten ha gått til å betale for opphold og mat på fabrikken. Losjifasilitetene på fabrikken består av sovesaler på opptil 100 personer, og det har vært sikkerhetsvakter for å passe på at ingen fikk ta seg inn på området.

I Kina kan arbeidere tvinges til å jobbe 36 timer ekstra i måneden, men fabrikken Foxconn skal ha tvunget arbeiderne til å jobbe åtti timer ekstra hver måned. Apple har kommentert opplysningene med at kontrakten de har inngått med fabrikken ikke har blitt fulgt. Apple sa videre at arbeidsforholdene skal utredes på fabrikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere