RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ed Andrieski (AP)

Innrømmer terrorplaner

Sist oppdatert:
Najibullah Zazi innrømmer at han planla å bombe New Yorks T-banenettverk i fjor.

Najibullah Zazi (25) innrømmet mandag at han planlag et terrorangrep på Undergrunnsnettet i New York 11. september, åtte år etter terrorangrepet på tvillingtårnene i samme by. Det melder CNN.

- Våren 2008, konspirerte jeg med andre for å bli medlem av Taliban, for å kjempe sammen med Taliban mot USA. Vi ble rekruttert av Al-Qaida i stedet.

Afghaneren ble arrestert i fjor, men har så langt nektet å ha noe å gjøre med saken. Hva avtalen mellom Zazi og myndighetene gjelder, er konfidensielt. Dom i saken er ventet 25. juni.

Les: - Skulle sprenge togstasjon

I retten i New York mandag fortalte han at han skal ha blitt trent av Al-Qaida før han dro til New York. Han sa seg skyldig på tre punkter, for å ha planlagt, sammen med andre, å bruke masseødeleggelsesvåpen, for å ha planlagt, sammen med andre, å begå drap i et annet land, og for å ha hjulpet en terroristorganisasjon.

Zazi skal ha laget en bombe av produkter han hadde kjøpt på en kosmetikkforretning, og ble arrestert da han kjørte fra hjembyen Denver, Colorado, mot New York, få dager før 11. september.

Også Zazis far og onkel, i tillegg til to andre, er siktet i saken. Zazis familiemedlemmer er siktet for mindre alvorlige forbrytelser.

Zarein Ahmedzay, som kjørte drosje i New York taxir, skal ha løyet for FBI om militær trening i Pakistan, mens Adis Medunjanin (25), opprinnelig fra Bosnia, også er siktet for å ha planlagt å utføre angrepet.

Han har nektet straffskyld.

Les: Bosnier terrorsiktet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere