*Nettavisen* Nyheter.

Innrømmer å ha mottatt penger

Eirik Jensen (t.h.) har bekreftet i politiavhør at han har mottatt penger fra Gjermund Cappelen. Foto: Fotomontasje: (Privat/Scanpix)

26.03.14 08:32

Korrupsjonssiktede Eirik Jensen (56) har i avhør innrømmet å ha mottatt penger fra hasjsmugler Gjermund Cappelen (47). Det skriver VG.

Den tidligere polititoppen nekter imidlertid for at det er snakk om honorar i forbindelse med smugling og hevder at pengeoverføringene har en naturlig forklaring.

- Mistanken styrket

Jensen fortalte ikke om pengene fra Cappelen i de første avhørene, men opplysningene kom på bordet etter at han ble konfrontert med pengene. VG får opplyst at etterforskerne mener at mistanken mot Jensen er styrket etter at han endret forklaring.

Tirsdag ble Jensen i Oslo tingrett fengslet i fire nye uker, med brev-, besøks- og medieforbud i hele fengslingsperioden.

– Tingretten tok påtalemyndighetens begjæring til følge i sin helhet, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NTB.

Han er skuffet, men ikke overrasket over kjennelsen.

– Det er ikke uvanlig at påtalemyndigheten på dette stadiet av etterforskningen får medhold i fengslingsbegjæringen.

Advokaten sier han skal snakke med Jensen torsdag, og da skal de diskutere og ta stilling til hva de skal gjøre videre – blant annet om kjennelsen skal ankes eller ikke.

- Viktig med fengsling

Spesialenheten sier i en kommentar til NTB at de tar kjennelsen til etterretning.

– Vi mener fortsatt fengsling, slik som det ble nå, er viktig for den videre etterforskning i saken, sier etterforskningsleder Liv Øyen.

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i år. Han er siktet for grov korrupsjon fordi Spesialenheten for politisaker mener han har mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av store mengder hasj.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag