Innrømmet ett slag - slapp voldtektstiltale

Foto: Privat/Politiet

Den tiltalte 29-åringen erkjente bare ett slag, ikke tre som han er tiltalt for.

27.01.14 10:26

Rettsaken mot den 29 år gamle polakken som er tiltalt for å ha angrepet skienskvinnen Sandra natt til 1. juni i fjor, startet i Nedre Telemark tingrett i dag. Det er satt av en dag til behandlingen av saken, skriver Telemarksavisa.

Den polske statsborgeren ble først sikret for grov legemsbeskadigelse og forsøk på voldtekt. Men det siste forholdet er henlagt, kunne aktor Per Steinar Bungum i sitt innledningsforedrag.

Aktor la også fram bilder som viste den skamslåtte Sandra (27).

- Sikker på at jeg skulle dø
- Jeg skulle gå hjem fra byen, og jeg pleier alltid å gå langs hovedveiene, sier Sandra, som var på vei opp til Prinsessegata. Da hun hadde noen få meter igjen til krysset Skistredet/Prinsessegata, ble jeg overfalt brutalt bakfra, fortalte skienskvinne til TA dagen etter overfallet.

Hun fortalte videre at polakken satte seg oppå henne og slo henne gjentatte ganger i hodet og ansiktet.

- Jeg var helt sikker på at jeg skulle dø, fortale hun.

Foto: Ørnulf Holen

Anmeldte politiet
En skienskvinne har i kjølvannet av hendelsen anmedlt Telemark politidistrikt for grov uforstand i tjenesten. Dette skjedde i forbindelse at den polske 29-åringen ble løslatt fra vartekt.

- Anmeldelsen går på at politiet i denne saken har handlet på et faglig nivå som ikke holder mål, og at dette anses i forhold til den alminnelige rettsoppfatning å være et grovt avvik fra forsvarlig handlemåte og rettssikkerhet fra offeret, samt samfunnsbeskyttelse ved å løslate gjerningsmannen på det aktuelle tidspunktet, skrev Kari Elisabeth Bjørnstad i klagen.

Les flere saker i Telemarksavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.