*Nettavisen* Nyheter.

Innrømmet voldtekt i sms

Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Noen dager etter at en 20-åring skal ha voldtatt en venninne som var bevisstløs, innrømmet han overfor en annen at han visste det var ufrivillig sex.

19.12.05 13:44

I Nordhordland tingrett svarte han nei på skyldspørsmålet da straffesaken mot ham startet mandag. Han står tiltalt for å ha voldtatt en 19 år gammel venninne mens hun var bevisstløs på nachspiel.

- Vet det var voldtekt
Den nå 20 år gamle mannen sa i sin forklaring til retten at de to hadde flørtet hele kvelden og på badet hadde det utviklet seg i seksuell retning. Først hadde venninnen motsatt seg, men etterhvert ga hun etter. Ifølge tiltalte gikk det aldri så langt som til samleie. Men noen dager etter, skrev han tekstmeldinger med en annen venninne der han innrømmet den angivelige voldtekten.

«Hun kunne kommet seg vekk hvis hun ville, men jeg tror nok ikke det var helt frivillig.» skrev han til venninne, hvorpå hun svarte « Komme seg vekk? Hun var dritings og det kalles voldtekt». «Ja, jeg vet det», svarte 20-åringen da.

Forklarte seg avvikende
I retten fikk mannen flere ganger problemer med å svare sammenfallende med det han hadde sagt i politiavhør. Der hadde han innrømmet flere av påstandene til venninnen, blant annet at hun skal ha vært så sterkt beruset at hun trengte hjelp til å gå. Dette benektet han i retten, og sa hun var oppegående.

Mistet hukommelsen
Da den 19 år gamle kvinnen skulle forklare seg for retten mandag, brøt hun sammen i gråt. Hun klarte å få fram at hun var full på nachspielet etter å ha drukket alkohol hele kvelden. I løpet av natten falt hun og slo hodet kraftig. Det siste hun husker er at tiltalte ga henne en ispose til hodet, deretter er alt svart. Det neste hun husker skal være at hun våknet avkledd på badegulvet med tiltalte over seg mens han gjennomførte samleie med henne.

- Jeg spurte ham flere ganger om å være så snill å gi seg. Jeg prøvde også å slå ham, hikstet hun før hun ikke ville si mer. Retten bestemte seg da for å la henne fortelle resten av sin versjon for lukkede dører.

Mistet vennene
Kvinnen har mistet de fleste av vennene sine etter den påståtte voldtekten, som skal ha skjedd for nøyaktig ett år siden i en av Bergens omegnskommuner. Kvinnen hadde vært på en restaurant, mens tiltalte hadde vært på julebord. De møttes på nachspielet, der resten av venneflokken på 15 - 20 stykker befant seg. Ifølge tiltalen skal mannen ha voldtatt henne på badet, mens hun var i svime etter et slag i hodet. Den angivelige voldtekten skal ha blitt avbrutt av at døren ble brutt opp. Begge de to var da påkledd, etter at mannen skal ha kledd på både seg selv og venninnen.

Det er satt av to dager til saken og flere venner av de to skal vitne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag