RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innsidesaken fortsetter

Sist oppdatert:
Mistenkelige handler i aksjene til IT-selskapet Ignis skal ha ført Økokrim til PR-rådgiver og nå innsidesiktede Rune Brynhildsen. Les mer om innsidesaken her:
Som iMarkedet.no kunne melde om torsdag er Rune Brynhildsen, daglig leder og partner i PR-byrået Brynhildsen og Woldsdal, siktet for misbruk av innsideinformasjon.

Brynhildsen er siktet for å ha lekket innsideinformasjon til personer som har brukt denne informasjonen for egen vinning.

Les mer om den saken her:

PR-topp innsidesiktet av Økokrim

Økokrim undersøkte

Økokrim undersøker etter det iMarkedet.no forstår transaksjoner i flere aksjer selskaper hvor Rune Brynhildsen har vært engasjert som rådgiver. Blant annet skal IT-selskapet Ignis være ett av selskapene som Økokrim har vært i kontakt med. Dette får iMarkedet.no bekreftet fra sikre kilder.

Etter det iMarkedet.no forstår skal Ignis ha benyttet seg av Brynhildsens tjenester gjennom selskapet Brynhildsen og Woldsdal i fjor, men byttet byråforbindelse mot slutten av året. Brynhildsen er daglig leder og partner i dette PR-selskapet.

I dag benytter Ignis seg av Crux Kommunikasjon. Byråbyttet skal ha skjedd uavhengig av siktelsen mot Brynhildsen, og ledelsen i Ignis skal ha vært svært overrasket da Økokrim i fjor høst kom og stilte spørsmål til Brynhildsens engasjement for selskapet.

iMarkedet.no presiserer at Ignis og personer i selskapet verken er mistenkt eller siktet.

Som kommunikasjonsrådgiver sitter en med mye innsideinformasjon, og Brynhildsen er nettopp siktet for å ha misbrukt denne informasjonen. Det bekreftet Økokrim til iMarkedet.no torsdag kveld, etter at Brynhildsen & Woldsdal sendte ut en pressemelding.

Der fremkom det at Brynhildsen har vært siktet for misbruk av innsideinformasjon siden 11. november. Men saken sprakk i mediene først torsdag kveld etter flere henvendelser fra media. Da hadde ryktene rast i bransjen om at Brynhildsen var siktet for brudd på innsidelovgivningen.

Fra Kredittilsynet får iMarkedet.no bekreftet at de anmeldte en sak til Økokrim som har blitt til dette sakskomplekset.

Ibas ikke hørt noe

Brynhildsen jobbet også inntil i fjor høst for sikkerhetsselskapet Ibas, som ble skilt ut av IT-selskapet IBAS.

Bjørn Arne Skogstad, adm. direktør i Ibas, bekrefter at Brynhildsen var innleid som PR rådgiver for selskapet, særlig høsten 2004.

- Vi brukte han i forbindelse med årsrapporten våren 2005, sier Skogstad til iMarkedet.no. Han forteller videre at han ikke er kjent med at Økokrim skal ha stilt spørsmål til selskapet vedrørende dette.

Skogstad sier videre at Brynhildsen ikke skal ha vært borti saker med innsideinformasjon involvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere