RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innsidesalg etter Vollvik-raid

Sist oppdatert:
Innsiderne i Dynapel har benyttet den kraftige kursoppgangen på å selge aksjer og erklære opsjoner. Les mer om gevinstene her:
(Foto: Ill. Dynapels produkt)

De siste dagene har det svært lille IT-selskapet Dynapel vært i vinden på børsen. Aksjen har nærmest eksplodert, og kursen har den siste uken steget over 200 prosent.

Hyper-investor Idar Vollvik har dradd opp kursen med heftige kjøp. I går flagget Vollvik at han hadde kjøpt seg opp til en eierandel på rundt 38 prosent. Mens i dag meldte selskapet at de hadde fått kontrakter i USA.

Den frenetiske aktiviteten i aksjen fikk Oslo Børs i dag til å starte en gjennomgang av hva som har skjedd.

Les mer om den saken her.
Storkontrakt for Vollvik-kunde
Børsen sjekker Vollvik-kule

Innsiderne selger

Men den vannvittige kursoppgangen har fristet to av innsiderne til å ta gevinst.

Teknisk direktør Dieter Koller lempet ut 5.820 aksjer til kurs 24,3 kroner aksjen, og frigjorde dermed 141.426 kroner. Etter salget har Koller ingen aksjer igjen i selskapet, men har opsjoner på kjøp av 50.000 aksjer.

Også primærinnsider Dieter Kondek har lempet ut aksjer. En av hans nærstående solgte i dag 20.000 aksjer til kurs 24,52 kroner per aksje, og kunne dermed ta ut over 490.000 kroner fra markedet. Kondek har også benyttet seg av retten til å kjøpe 200.000 aksjer til kurs 5 kroner.

Han har dermed i skrivende stund en gevinst på 3.740.000 kroner. Han har dermed 217.026 aksjer igjen i selskapet samt opsjoner på ytterligere 100.000 aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere