*Nettavisen* Nyheter.

Innstilling om leder i SV til uken

Oslo (NTB): Valgkomiteen i SV legger trolig tirsdag fram sin innstilling om hvem som bør lede partiet etter Kristin Halvorsen.

25.01.12 14:54

- Vi har to lederkandidater og skal gi råd til landsmøtet om hvem vi synes bør bli Halvorsens etterfølger. Vi skal også legge fram forslag til suppleringsvalg for en kvinnelig nestleder for å sikre kjønnsbalansen i ledelsen, sier valgkomiteens leder, Tora Aasland, til NTB.

De to lederkandidatene er Heikki Holmås, leder av kommunalkomiteen på Stortinget, og Audun Lysbakken, barne- og likestillingsminister og en av partiets to nestledere. Den andre er parlamentarisk leder Bård Vegar Solhjell.

Dersom Holmås blir valget av det ekstraordinære landsmøtet 10. mars, blir ledertroikaen bestående av tre menn, og det godtar ikke SVs statutter. Det tvinger trolig fram en avklaring, der en av de to mannlige nestlederne må vike for en kvinne.

Hvis Lysbakken tar skrittet til topps, blir situasjonen enklere. Da vil en kvinne bli valgt inn på den ledige nestlederplassen, uten at noen tvinges til å gi fra seg et verv.

- Vi har snakket med mange i partiorganisasjonen om nestlederkabalen og fått gode innspill. Men noen navn kan jeg ikke komme med nå. Vi gir vårt råd i god tid før landsmøtet, slik at fylkesårsmøtene kan ta en grundig debatt om lederspørsmålet, sier Aasland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.