RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inntektene sviktet for P4

Sist oppdatert:
Millionoverskudd til tross. P4 opplevde en dropp i inntektene 5,6 prosent i første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor.

P4 Radio Hele Norge leverer et driftsresultat på 8,6 millioner kroner i første halvår 2003. Dette gir en driftsmargin på 8,3 prosent etter en omsetning første halvår på 103,5 millioner kroner.

Omsetningen gikk ned med 5,6 prosent - med 6,1 millioner kroner - sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsinntektene for 2. kvartal 2003 viste en tilbakegang på 6,8 millioner, eller ca 10 prosent fra samme kvartal i fjor.

Tilbakegangen kan hovedsakelig tilskrives usikkerheten om P4s fremtid, som både preget enkelte reklamekjøpere, og som forstyrret fokuset internt i P4s organisasjon, samt det faktum at tre selgere sluttet i P4 i løpet av juni måned for å begynne hos Kanal 4.

- Første halvår har vært preget av selskapets usikre fremtidsutsikter, ikke minst grunnet turbulensen rundt ny konsesjon. Dette har vært en sterkt medvirkende årsak til at omsetningen ble lavere enn forventet. Likevel føler vi oss svært godt rustet til å vinne den kommende radiokrigen. Staben i P4 fremstår mer sulten, veltrent og revansjelysten

enn noen gang, sa ansvarlig redaktør og administrerende direktør Rune Brynhildsen da han i formiddag la frem selskapets halvårstall.

Brynhildsen viser til at den svake salgsutviklingen fortsatte også i juli , mens tildelingen av den såkalte FM5 konsesjonen skal ha virket positivt inn både på reklamekjøpere og P4s organisasjon - slik at innsalget for resten av året så langt ser mer positivt ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere