*Nettavisen* Nyheter.

Inntektshopp ikke nok til å redde Kværners bunnlinje

Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Selv om Kværners inntekter økte med nesten 50 prosent i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med 2012, krympet overskuddet til 54 millioner kroner før skatt. Året før ble resultatet før skatt 75 millioner kroner.

14.02.14 10:32

Svekkelsen kommer til tross for at inntektene gikk opp fra 2,67 milliarder kroner for et år siden til 3,94 milliarder de tre siste månedene i fjoråret. Selskapet sier også at driften har blitt mer lønnsom, med en driftsmargin på 4,6 prosent, opp fra 4,4 prosent i siste kvartal 2012.

- Resultatet viser at vi har høy aktivitet og god kapasitetsutnyttelse. Samtidig fortsetter vi arbeidet med å redusere kostnadene for å forbedre konkurranseevnen i 2014, sier konsernsjef Jan Arve Haugan.

Selskapet har også bokført en gevinst på 272 millioner kroner etter salget av virksomheten North American Construction, men dette føres som inntekter fra virksomhet som ikke videreføres og er dermed ikke med i resultatet før skatt.

For året under ett, ser det derimot lysere ut for industriselskapet. Da stiger resultatet før skatt fra 337 millioner kroner i 2012 til 399 millioner i året vi nettopp har lagt bak oss. Oppgangen er likevel beskjeden når man tar hensyn til at inntektene har steget fra 8,87 milliarder til hele 12,96 milliarder kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.