RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inntektssvikt for Crew Gold

Sist oppdatert:
Crew Gold og konsernsjef Jan A. Vestrum fikk svakere resultater enn ventet i sitt regnskapsmessige fjerde kvartal, og underskuddet for regnskapsåret økte tross salgsgevinster
Nytt: Oppdatert med flere detaljer

Ifølge kvartalsrapporten endte resultatet for regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni på 8,9 millioner dollar, og økte dermed fra 8 millioner dollar som var status etter ni måneder. I foregående regnskapsår ble resultatet på 2,9 millioner dollar i minus.

I tallene for hele 2005 er det også innbakt en salgsgevinst for Olivinprosjektet Seqi på 9,7 millioner dollar, som ikke er reflektert i tallene etter 9 måneder. Justert for dette gikk Crew Gold med et underskudd på 10,6 millioner dollar i sitt fjerde kvartal.

-Mineralsalget og resultatene for siste kvartal var under forventningene, slår styret i Crew fast i rapporten.

Crew gir ikke kvartalstall, men beregninger gjort av iMarkedet.no viser at Crew hadde salgsinntekter på kun 2,2 millioner dollar i fjerde kvartal, og totalt 20,4 millioner for regnskapsåret som helhet.

Driftsresultatet for perioden endte på 2 millioner dollar for fjerde kvartal, og 7,8 millioner for årets. I regnskapsåret 2004 var driftsunderskuddet på 5,9 millioner dollar, men selskapet hadde ingen inntekter det året.

Crew viser til lasten med gullmalm fra Nalunaq i juni var kun på 21.000 tonn, mot forventet 35.000 tonn. Det skal være isforholdene ved Nalunaq på tidspunktet som gjorde at lasteskipet dro før lastingen var ferdig.

Det var også økende kontantkostnader forbundet med produksjonen i fjerde kvartal på grunn av en produksjonsøkning. Kontantkostnaden for kvartalet endte på 300 dollar pr. unse.

Ledelsen skriver at de ikke mener dette er representativt for kostnadsnivået i fremtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere