*Nettavisen* Nyheter.

Innvandrere fornøyd med medieomtale

Oslo (NTB): En undersøkelse fra Universitetet i Oslo viser at innvandrere i Norge stort sett er fornøyd med hvordan de blir framstilt mediene. Resultatet overrasker flere.

Forsker Audun Beyer ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo sier til at NRK at tallene er overraskende fordi mediene ofte får kritikk for hvordan de fremstiller innvandrere.

- Innvandringsdekningen fremstilles ofte som ganske polarisert og oppfattes kanskje som skjev, så jeg hadde kanskje forventet at folk skulle være mer misfornøyd, sier han.

Styreleder og talskvinne Navjot K. Sandhu i tankesmien Milotenk - en tankesmie som jobber med å definere problemstillinger og utfordringer som angår minoriteter i Norge - er også overrasket.

- Ofte føler minoriteter at det ikke er nok kunnskap bak og lite nyanser i medieomtalen, sier hun. Sandhu tror imidlertid at en del av forklaringen kan være at det er stadig flere journalister som har minoritetsbakgrunn og dermed bidrar til en mer balansert omtale. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.