RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innvandrere fornøyd med medieomtale

Oslo (NTB): En undersøkelse fra Universitetet i Oslo viser at innvandrere i Norge stort sett er fornøyd med hvordan de blir framstilt mediene. Resultatet overrasker flere.

Forsker Audun Beyer ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo sier til at NRK at tallene er overraskende fordi mediene ofte får kritikk for hvordan de fremstiller innvandrere.

- Innvandringsdekningen fremstilles ofte som ganske polarisert og oppfattes kanskje som skjev, så jeg hadde kanskje forventet at folk skulle være mer misfornøyd, sier han.

Styreleder og talskvinne Navjot K. Sandhu i tankesmien Milotenk - en tankesmie som jobber med å definere problemstillinger og utfordringer som angår minoriteter i Norge - er også overrasket.

- Ofte føler minoriteter at det ikke er nok kunnskap bak og lite nyanser i medieomtalen, sier hun. Sandhu tror imidlertid at en del av forklaringen kan være at det er stadig flere journalister som har minoritetsbakgrunn og dermed bidrar til en mer balansert omtale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere