*Nettavisen* Nyheter.

Innvandrere topper krimstatistikk i Telemark

Skien (NTB): Tyveri og vold, særlig familievold, er langt mer utbredt blant innvandrere i Telemark enn blant resten av befolkningen, viser en ny rapport fra politiet.

For aller første gang har politiet i Telemark gått bak sin egen kriminalitetsstatistikk for å finne ut om folk med innvandrerbakgrunn skiller seg fra gjennomsnittet, skriver Varden.

Ved hjelp av opplysninger fra Folkeregisteret er alle gjerningsmenn i volds-, vinnings- og narkotikasaker blitt registrert etter hva slags bakgrunn de har.

I rapporten «Kriminalitet blant innvandrere og øvrig befolkning i Telemark» kommer det fram at innvandrere tre ganger så ofte som andre registreres for familievold. Hvert femte barn som er offer i en anmeldt voldssak i Telemark, har innvandrerbakgrunn.

Innvandrere er dobbelt så hyppig registrert for vinningskriminalitet og 2,5 ganger så ofte registrert for vold og trusler. Når det gjelder narkosaker ligger innvandrere i Telemark på linje med innfødte.

Rapporten er laget av Mariann Deila Bryn, strategisk analytiker ved Telemark politidistrikt. Hun sier hun har tenkt på faren for at enkelte grupper kan bli stigmatisert og føle seg uthengt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.