RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innvandringskvoter også for nordmenn i Sveits

Brussel (NTB): Det blir kvoter også for nordmenn, sier europaminister Vidar Helgesen (H) etter at Sveits stemte for å begrense arbeidsinnvandringen fra Europa.

- Gitt at resultatet nå har grunnlovsrang i Sveits, må de gjøre endringer i alle traktater og avtaler de har på området. EFTA-konvensjonen blir også berørt, sier Helgesen etter å ha undersøkt konsekvensene av sveitsernes folkeavstemning om kvoter på innvandringen tidligere i februar.

- Vi har gitt uttrykk for at vi ser med lite blide øyne på innføring av slike kvoter. Men de nøyaktige konsekvensene vet vi ikke ennå, sier Helgesen.

Det bor anslagsvis 1.500 nordmenn i Sveits.

Det er forholdet til EU som har stått i sentrum etter folkeavstemningen. Sveits er verken med i EU eller EØS, men har en rekke avtaler med EU om blant annet fri bevegelse av arbeidskraft. Sveitserne har nå tre år på seg på å forhandle fram en ny løsning.

- Det er EU-dimensjonen og de forhandlingene som er det primære for Sveits, og de kommer nok ikke til EFTA før de er ferdige med EU, sier Helgesen om veien videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere