RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto (UDI)

Innvilget oppholdstillatelse på dagen etter leserinnlegg

UDI innrømmer å ikke ha sett alle dokumentene til den norske matematikkprofessoren.

Torsdag omtalte Nettavisen saken til matematikkprofessor Helmer Aslaksen, som etter 22 år i Singapore har bestemt seg for å begynne på Universitetet i Oslo.

Med seg på turen hjem ønsket han å ta med seg sin kone og barn, men UDI mente at den høyt ansette akademikeren ikke hadde mulighet til å forsørge sin kone. Hun fikk derfor ikke oppholdstillatelse i Norge.

Les også: Bruker ikke UDI hodet?

Men nå melder Aftenposten at leserbrevet har fått stor påvirkning på saken, etter at det ble sendt til UDI-direktør Ida Børresen.

Torsdag kveld fikk nemlig Aslaksen beskjed om at hans kones oppholdstillatelse var innvilget.

- Det er klart at det er en fallitterklæring for en institusjon når man må kontakte direktøren for å få gjennomslag i søknadsprosessen, sier Helmer Aslaksen til Aftenposten.

UDI har lagt seg paddeflate i saken, og innrømemt at de har gjort en feil.

- Det er beklagelig når sånt skjer. Men vi er bare mennesker, og vi ønsker selvfølgelig å tilrettelegge best mulig for en rask saksgang, sier Christine Wilberg, assisterende avdelingsdirektør i oppholdsavdelingen, UDI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere