*Nettavisen* Nyheter.

Inspirert av 71ºNord

Foto: Markedshøyskolen

- Teori må erfares og brukes i praksis for at det skal læres.

14.02.12 14:21

Da studentene i spesialiseringen Event Mangement på Markedshøyskolen skulle gjennomføre et event i praksis, lagde de en konkurranse for alle sine medstudenter, inspirert av TV-programmet 71ºNord. Det ble en krevende oppgave. Både for arrangører og deltakere.

Spesialiseringen Event Management handler om utvikling, planlegging og gjennomføring av arrangementer og opplevelser. Med sykkel, båt, kajakk og lange strekk med jogging, ble MH68ºNord en konkurranse med aktivitet i høysetet. I løpet av tre dager skulle deltakerne forflytte seg 180 kilometer, fra Å i Lofoten til Kabelvåg, med kunnskapsbaserte oppgaver underveis.

Les også:

Spennende og lærerikt
Blant arrangørene var reiselivsstudent Ilse Johansen. Hun er glad hun valgte spesialiseringen Event Management.

- Å planlegge MH 68ºNORD var enormt spennende og lærerikt. Å starte opp et så stort prosjekt er en inspirerende måte å lære fag på. Både planleggingen og gjennomføringen av arrangementet var det vi som stod for. Budsjettering, booking, markedsføring, sponsing og organisering av deltakere var bare noen av oppgavene våre. Det var mye mer krevende enn man først skulle tro. Men likevel utrolig artig, sier Ilse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Markedshøyskolen

Solid erfaring
Førsteamanuensis og foreleser Rune Bjerke på Markedshøyskolen har vært en engasjert pådriver for gjennomføringen. Han mener at praktiske case i undervisningen bidrar til å forstå pensum på en bedre måte.

- Som foreleser lærer jeg studentene teorier og forskningsbasert pensum, men teori må erfares og brukes i praksis for at det skal læres. MH 68ºNord er et godt eksempel på hvordan Markedshøyskolen gir studentene teori kombinert med realistiske og praktiske oppgaver som næringslivet etterspør. Det profilerer både Markedshøyskolen og Lofoten som reisemål på en fantastisk måte, og planleggingen av neste års arrangement er allerede i gang, sier Bjerke.

MH68ºNord er et tilbud til alle Markedshøyskolens studenter og ansatte, og gjennomføres i Lofoten i mai/juni. Begynn forberedelsene i dag, kanskje er det du som står på pallen i 2013?

Les også:Sjekk ut studietilbud på Markedshøyskolen her.

HTML EMBED
xtnv = document; //parent.document or top.document or document xtsd = "http://logi163"; xt_multc = ""; //customised indicators xt_ac = ""; //category xt_an = ""; //numeric identifier xtsite = "423740"; xtn2 = "29"; // level 2 site ID xtpage = document.title; //page name (with the use of :: to create chapters) //do not modify below if (window.xtparam!=null){window.xtparam+=xt_multc+"&ac="+xt_ac+"&an="+xt_an;} else{window.xtparam=xt_multc+"&ac="+xt_ac+"&an="+xt_an;};

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.