*Nettavisen* Nyheter.

Inspirert av havet

HAVETS PERLER: Det gikk i varianter av rosa, blått og lilla, samt hvite stoffer i silkeorgansa, da Armando Santos viste sin vår- og sommerkolleksjon i Posthallen i kveld. Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Side2 anmelder Armando Santos` nye kjolekolleksjon.

10.08.11 23:43

(SIDE2): Designeren Armando Santos blir av mange oppfattet som en tekstilkunstner. Han leverte teknisk velgjorte arbeider, som både er komplekse og vakre.

Armandos vår- og sommerkolleksjon 2012, «Havets Perler», ble vist frem på Oslo Fashion Week onsdag ettermiddag, i Posthallen i Oslo.

Blomsterdetaljer
Hans fokus på håndverksteknikk var tydelig. Detaljene var preget av hvite silkeblomster, kreppet organza og applikerte heklebroderier. Spesielt var det kontrasten mellom transparente stoffer og de store detaljene som utmerket seg.

De feminine kjolene bar hovedsakelig preg av en fargeskala i lilla, blått og hvitt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Alle kjolene var korte, bortsett fra den lilla maxikjolen som åpnet showet.

Klikk på bildet for å forstørre.

FOKUS PÅ RYGG: Både front og bakside var prydet med detaljer. Foto: Ida Klokk (Side2)

Den lille hvite
Den lille hvite har fått sin renessanse denne sesongen, og det er ingen grunn til å legge den bakerst i skapet nå som høsten nærmer seg. Du kommer nemlig til å få bruk for den flere ganger.

Draperinger, rosettlignende kreasjoner, og transparente stoffer, var blant det vi fikk se på modellene som skred nedover catwalken. Kolleksjonen er produsert med silke som eneste stoff, og hver eneste kjole er håndlagd,

– Denne kolleksjonen har vært mye mer tidkrevende enn tidligere. Jeg har blitt inspirert av havet og sandens formasjoner i havbunnen, sa Armando Santos om egen kolleksjon etter visningen.

Designeren har deltatt på en rekke prestisjefylte utstillinger for tekstilkunst og mote, og er innkjøpt av flere museum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Side2 falt pladask for disse feminine og brukervennlige kjolene, og hadde ikke hatt noe imot å hatt hver og en av dem i klesskapet. Kjolene er både vakre og forseggjorte, og de mange detaljene og sømteknikkene gjør kjolene spennende å studere. De søte deltaljene med blomster og blonder gjør disse kjolene til perfekte sommerkjoler til neste sommer. Spesielt liker vi at designeren har fokusert på den «lille hvite», som vi bare blir mer og mer glade i.

Se flere bilder fra visningen her:

4451

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.