*Nettavisen* Nyheter.

Instagram sliter med nakenbilder

Foto: Side2 (Mediehuset Nettavisen)

Den sosiale bildetjenesten kjemper mot skitne hashtags.

Du trodde kanskje at den populære bildetjenesten Instagram bare ble brukt til å vise fotografier av mat og søte kjæledyr? Da må du tro om igjen, for tjenesten har en mindre kjent og skitten side.

Her er det snakk om frekke bilder og kreativ ordbruk, og Instagrams kamp for å holde en ren profil, skriver Teknofil.

Facebook-eide Instagram forbyr opplasting og deling av nakenbilder, men det hindrer ikke brukerne i å benytte seg av kreative metoder for å omgå sensuren. Det har utviklet seg til en katt-og-mus-lek med hastaggene, det vil si merkelappene personer bruker på bildene sine.

Mest lest på Nettavisen:

Sperrer frekke ord
Instagram har sperret de åpenbare hashtaggene #porn og #sex, men for noen uker siden kunne flere medier melde om mindre åpenbare ord som ble utnyttet av de mer pikante brukerne.

Blant de mer kreative merkelappene var #sextagram, #instasex og #handbra, men alle disse og flere andre er fjernet i dag.

Frekke varianter som #instacock og #asstagram er fremdeles aktive, og handbra-alternativene #handbro og #handbraa ser ut til å være fremdeles lite brukt.

Selvmord og selvskading
Instagram ser med andre ord ut til å kjempe en forgjeves kamp mot de mer dristige medlemmene, men nakenbilder er ikke det eneste bildetjenesten sliter med.

I sommer slo de ned på såkalte selvskadingsbilder, etter at det ble kjent at flere brukere benyttet Instagram til å legge ut bilder av folk som for eksempel glorifiserer spiseforstyrrelser, selvmord eller andre former for selvplager.

Alle bilder som promoterer selvskading blir nå slettet, og medlemmenes kontoer kan bli stengt uten forvarsel.

Har du kommet over noen andre, snodige (men lovlige) kategorier på Instagram? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Les flere saker fra Teknofil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.