RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intel-aksjen opp etter oppdatering

Sist oppdatert:
Intel-sjef Craig Barrett oppjusterte forventningene til andre kvartal torsdag. Dette fikk Intel-aksjen til å løfte seg i etterhandelen på Wall Street
I går etter børsslutt i USA var teknologibjellesauen og chipselskapet Intel ute med sin midtkvartalsoppdatering. Her hevet selskapet forventningene til andre kvartal.

Intel sier nå at de venter et salg i andre kvartal på mellom 8 og 8,2 milliarder dollar. Dette er i den øvre halvdelen av selskapets tidligere omsetningsforventninger.

Sterkt salg av såkalte flash-minnebrikker er årsaken til oppjustering, skriver selskapet i en melding.

Tidligere har Intel operert med en salgsforventning på mellom 7,6 og 8,2 milliarder dollar i andre kvartal. I tillegg til dette meldte selskapet at bruttomarginen i andre kvartal ville havne mellom 60 og 61 prosent, mot tidligere forventet 60 prosent.

Ifølge analysehuset Thomson First Call ventet analytikerne i snitt et salg på 7,98 milliarder dollar og et resultat på 25 cent pr. aksje i andre kvartal.

Intel-aksjen steg 1,8 prosent til 27,90 dollar i etterhandelen på Wall Street. Dermed tok aksjen igjen det tapte, og vel så det, i den ordinære handelen før oppdateringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere