RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intel bedre enn ventet (Ny)

Sist oppdatert:
Intel-sjef Craig Barrett (bildet) leverer bedre overskudd og omsetning enn ventet i fjerde kvartal. Anslaget på omsetning for inneværende kvartal er i overkant av forventningen, men Intel signaliserer labre utsikter ved kraftig investeringskutt i 2003. Kursen reagerer nølende etter at tallene kom
Denne saken ble sendt på vår SMS-tjeneste, hvor du kan få de aller viktigste nyhetene, enten for markedet generelt eller for enkeltaksjer du vil følge, rett på din mobil. Les mer her: Nyheter på SMS

Oppdatert med kursreaksjon etter tallene.

Chipgiganten Intel fikk et resultat etter skatt på 1,0 milliarder dollar i fjerde kvartal. Det utgjør 16 cent pr. aksje.

På forhånd ventet markedet, ifølge analysebyrået First Call, i snitt et resultat på 14 cent pr. aksje.

Omsetningen ble 7,2 milliarder dollar.

Omsetningen var ventet å bli 6,9 milliarder dollar.

I tilsvarende kvartal i fjor var resultatet 15 cent pr. aksje før ekstraordinære poster, og 7 cent etter. Omsetningen var da 7,0 milliarder dollar.

- 2002 endte med et sterkt kvartal, fastslår konsernsjef Craig Barrett i en pressemelding.

Aksjen, som steg 2,4 prosent i ordinær handel tirsdag, er nølende opp 1-2 prosent i etterbørshandel etter at tallene kom. Selv om tallene var bedre enn ventet, fokuseres det på at det kuttes i investeringene i 2003, noe som ikke tolkes som signal om god etterspørsel.

Mens kursreskasjonen på Intel-aksjen foreløpig er nølende, faller aksjene til leverandører av chip-produksjonsutstyr, et klart utslag av de labre investeringsutsiktene.

Bra resultatutsikter
Utsiktene for inneværende kvartal er ikke ille. For inneværende kvartal - altså det første i 2003 - venter analytikerne i snitt et resultat pr. aksje på 13 cent pr. aksje og en omsetning på 6,6 milliarder. Dette kvartalet er sesongmessig svakere enn det fjerde.

Intel melder at selskapet regner med en omsetning i inneværende kvartal på mellom 6,5 og 7,0 milliarder dollar.

Bruttomarginen ventes å bli rundt 51 prosent i 2003, mot 50 prosent i 2002.

Kutter investeringene
Derimot er det altså dårlige utsikter for investeringsnivået til Intel, som regner med at dette vil ligge rundt 3,5 til 3,9 milliarder dollar i 2003. Dette er markant ned fra 4,7 milliarder i 2002, et tall som allerede er nedjustert fra et anslag på 5,5 milliarder på begynnelsen av 2002.

De fleste analytikerne trodde investeringsnivået neste år ville ligge rundt 4 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere