RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intel gir Birdstep en på trynet (Ny)

Sist oppdatert:
Fredag ga Intel Birdstep-aksjonærene en på trynet da selskapet meldte at de ikke nå går for Birdsteps mobil-klient. Birdstep-sjef Jørgen Bredesen sier samtalene går videre med Intel
Birdstep skriver i en melding at Intels nye versjon av Centrino ikke vil inkludere Birdsteps mobile IP-løsning. Dermed er drømmen om å levere en global standard for trådløse mobile IP-løsninger foreløpig lagt i grus for Birdstep-aksjonærene.

I meldingen fra Birdstep heter det:

- Intel har informert Birdstep Technology at neste versjon av Centrino â Mobile Technology vil ikke inkludere mobile IP. Promotion-avtalen signert i 5. mars 2003, mellom Intel og Birdstep Technology fortsetter uforandret.

Ser fortsatt muligheter

Birdstep-sjef Jørgen Bredesen sier til iMarkedet at han imidlertid ikke ser helsvart på situasjonen. Han påpeker at det kun er i den neste versjonen av Intels Centrino halvlederselskapet ikke vil ha en mobil IP-klient.

- Det er ikke slik at vi har tapt kontrakten til noen andre eller noe slikt. Intel har bestemt seg for at de ikke skal ha en mobilklient i det hele tatt i den neste versjonen av Centrino, som var tiltenkt i andre kvartal til neste år, sier Bredesen til iMarkedet.

Og han fortsetter:

- Vi har fortsatt samtaler med Intel om å levere senere, og markedsavtalen består, sier Bredesen til iMarkedet.

Vil ta lenger tid

Bredesen sier imidlertid at det nå vil ta lenger tid for å få bred aksept for Birdsteps løsninger.

- Sånn markedsmessig er det negativt, sier han.

Bredesen sier også at Birdstep får godt gjennomslag for sine produkter hos mobil-operatørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere