RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intel lemper ut Opticom

Sist oppdatert:
Kilder iMarkedet.no har snakket med forteller at chipgiganten Intel kaster ut Opticom-aksjer i markedet. Her får du en gjennomgang av saken
Kilder iMarkedet.no har vært i kontakt med forteller at Opticoms høyprofilerte tidligere samarbeidspartner, chipgiganten Intel, selger seg ut av Opticom.

Intel har lenge samarbeidet med Opticoms datterselskap Thin Film om å utvikle en minnebrikke basert på plastikk og tradisjonell silisiumteknologi. Etter at Thin Film ikke klarte å ferdigstille brikken etter kravspesifikasjonene til Intel, stoppet samarbeidet opp.

Nå gjør Intel en overraskende avslutning på hele forholdet.

Selger gjennom London

Det er de siste dagene Intel skal ha solgt unna sine aksjer. Chipgiganten fikk en eierandel i Opticom på 2,6 prosent etter at eierandelen i datterselskapet Thin Film ble konvertert på i juni i fjor.

Aksjene skal ha blitt solgt gjennom en London-megler bredt i det norske markedet. Det skal ikke være én kjøper av posten.

Etter at Opticom-eventyret har snudd seg til et mareritt har aksjekursen til teknologiselskapet gått til bunns. Dermed er det småpenger i Intel-sammenheng som nå blir solgt.

Intel har 347.111 aksjer i Opticom. Salgene skal ha vært gjort rundt 45,50 kroner pr. aksje. Dermed er nedsalget på rundt 15 millioner kroner, noe som er milevis unna tidligere verdsettelse av aksjene.

Trist sorti

Etter det iMarkedet.no forstår skal ikke de kjente engelske investorene Thomas Fussell og Robert Keith ha fått tilbudt aksjene i Opticom før nedsalget. Dermed ser det ut til at forholdet mellom Intel og Opticoms storeiere er iskaldt etter det lange samarbeidet.

På tirsdagens presentasjon kom det frem at Thomas Fussell og Robert Keith ikke ønsker å delta i emisjonen i Opticom. Dermed er fremtiden til Opticom og Opticoms teknologi enda mer usikker.

Det lyktes ikke iMarkedet.no å få kontakt med Intel verken tirsdag eller onsdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere