RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intel med knallguiding

Sist oppdatert:
Verdens største produsent av mikroprosessorer, amerikanske Intel økt sin prognose for salget i fjerde kvartal og tok dermed markedet og analytikerne på sengen
Intel mener salget i fjerde kvartal nå er på vei mot å bli bedre enn selskapets tidligere rekordnivå som følge knallsterk etterspørsel etter mikroprosessorer i julen.
Intel ser nå et salg mellom 9,3 og 9,5 milliarder dollar i fjerde kvartal, opp fra tidligere guiding på 8,6 til 9,2 milliarder.

Det gikk frem av Intels midtkvartalsoppdatering etter børs i USA i går.

Selskapet kom ikke med resultatguiding i går kveld, men den positive omsetningsguidingen sendte aksjen opp 8 prosent i etterbørs-handel. Aksjen hadde falt noe i ordinær handel.

Analytikerne hadde på forhånd ventet at Intel skulle indikere en omsetning på rundt 9 milliarder dollar, og et resultat på 28 cent pr. aksje, ifølge estimater innhentet av First Call.

Dersom Intel havner midt i den nye guiding er det en omsetningsøkning på 11 prosent i forhold til tredje kvartal, og opp 8 prosent fra siste kvartal 2003.

- Denne omsetningen guiding vil gi et rekordkvartal og et rekord år, sa finansdirektør Andy Bryant i Intel i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere