RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intel med skuffende guiding

Sist oppdatert:
Intel, verdens største mikroprosessorprodusent, la frem tall onsdag kveld som viste de høyeste inntektene i selskapets historie, men guidingen for første kvartal skuffet Wall Street
Intel har mer en doblet den kvartalsmessige overskuddet i fjerde kvartal, og driftsinntektene har aldri vært høyere i et enkelt kvartal i selskapets historie. Det er tegn til bedring både Europa og Nord-Amerika for investeringene i teknologi, men utsiktene selskapet presenterte for første kvartal skuffet markedet noe.

Intel-aksjen falt omkring 3 prosent i etterbørshandel i USA i går kveld etter at tallene var presentert.

Intel skriver i kvartalsrapporten at de nå forventer normale sesongmessige svinginger i inntjeningen, hvilket vil bety et fall i inntektene i første kvartal, sammenlignet med fjerde kvartal. Det kan se ut til at markedet mente at salginntektene også burde øke etter nyttår.

- Jeg tror det er guidingen. Jeg tror den sannsynligvis er litt mer konservativ enn folk ventet, sier president Stephen Massocca i investeringsbanken Pacific Groth Equities til CBS MarketWatch.

Selskapet venter inntekter på mellom 7,9 milliarder og 8,5 milliarder i første kvartal. Analytikernes estimater lå på 8,2 milliarder.

Store tall

Intel fikk et resultat på 2,17 milliarder dollar, eller 33 cent pr. aksje i fjerde kvartal. Tallene inkluderer en nedskrivning på 611 millioner dollar, og en skattefordel på 620 millioner dollar i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter.

Analytikerne hadde ventet mellom 23 og 28 cent, ifølge Reuters Research, men hadde ikke tatt høyde for 6 cent i ekstraordinære inntekter, så resultat justert for dette lå i øvre enden av hva markedet ventet.

Driftsinntektene økte 22 prosent fra tredje kvartal, og endte på 8,74 milliarder dollar, rett over forrige historiske topp fra 2000.

Det mest skuffende i tallene var resultatene fra mobilchipdivisjonen som dro inn over 1 milliard i salg, men likevel viste et underskudd på 146 millioner dollar for kvartalet.

- Det vi så i fjerde kvartal var en overraskende styrke, både i Nord-Amerika og i Europa, som vi antar er en tidlig indikator på økte it-investeringer, sa finansdirektør Andy Bryant i et intervju i går kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere