RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intel tok siste lisensbetaling hos Opticom

Sist oppdatert:
Intel valgte å betale inn også den siste lisensavgiften for å kunne bruke Opticoms TFE-teknnologi. Dette kommer frem i kvartalsrapporten til Thomas Fussell og Robert Keith onsdag
Onsdag morgen var Opticom ute med sin kvartalsrapport for tredje kvartal.

I kvartalsrapporten kommer det frem at Intel betalte den fjerde og siste delen av lisensavgiften for bruk av TFE-teknologien i slutten av tredje kvartal. Dermed har Intel beholdt muligheten til å benytte TFE-teknologien, til tross for at Intel og Opticom har terminert samarbeidsavtalen.

På grunn av innbetalingen av lisensavgiten ble omsetningen til Opticom 54,6 millioner kroner i kvartalet. Periodens resultat ble på 26,4 millioner kroner.

Må hente penger

Innbetalingen av lisensavgiften ga ingen kontakteffekt for Opticom. Opticom-styret opplyser derfor at det fortsatt er aktuellt med en emisjon for Opticom.

Opticoms kontantbeholdningen ble redusert med 17,7 millioner kroner i kvartalet, på nivå med andre kvartal. Hittil i år er kontantbeholdningen redusert med 50,2 millioner, til 53,7 millioner kroner, heter det i meldingen.

- Styret i Opticom overveier for tiden ulike alternativer for framtidig finansiering av aktivitetene i konsernet, heter det i meldingen.

Det kommer videre frem i kvartalsrapporten at datterselskapet i Albuquerque, USA er solgt. Salget får liten resultateffekt, heter det i rapporten.

Forbereder seg for nye samarbeidspartnere

Den videre satsingen til Opticom i datterselskapet TFEs lokaler i Linkøping er avhengig av hvilke nye avtaler selskapet klarer å lande.

- Det er ikke oppnådd avgjørende resultatet eller inngått vesentlige avtaler, men TFE har etablert og bearbeidet flere interessante kontakter og potensielle partnere og forberedt praktisk samarbeid, heter det i meldingen.

TFEs gjenværende stab på 26 personer har fortsatt arbeidet med å
undersøke de tekniske og forretningsmessige utsiktene for TFEs minneteknologi, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere